sábado, 21 de fevereiro de 2009
Cool pictures and tips for our Hot Kitchen!
Orange X Fat
Here's a cool tip: If you cut an orange in half and throw it in the feijoada, it sucks all the fat. Take it out before serving, and you'll see that all the fat is gone from the feijoada and into the orange. is that cool or what???
Parsley X garlic and onions!
To get rid of the garlic or onions smell in your hands after cooking, rub parsley, then wash it with cold running water and it'll be gone immediately!
Got any cool tips to add?
quarta-feira, 18 de fevereiro de 2009
Autumn Cinnamon Apple Cake
This recipe is a total hit. I got it from a friend from Oklahoma who had a family recipe book from her grandma! A real antique! Here goes this old american family recipe, an all time favorite. My daughter Flor gave it this fancy name:
Autumn Cinnamon Apple Cake
2 eggs
2cups sugar (the crystal type sugar works better)
1 cup oil
2 tb spoons vanilla
1 tb spoon baking powder
2 tb spoons cinnamon
3 cups flour
1 tea spoon salt
2 cups diced peeled apples
Mix eggs, sugar, vanilla, cinnamon, oil. Then add flour, baking powder, salt, and last but not least, add the apples.
Bake in moderate oven for about 45 minutes. If you double it, use bigger pan and avoid making it very high, as it rises well.
It can be served hot by itself, or with vanilla ice cream or chantily. Yummy! Enjoy it!
BOLO DE MAÇÃ E CANELA DE OUTONO
Receita de família da minha amiga americana Tena. Este é sucesso total! Experimente e vai adorar! É Bom, Bonito, Barato e fácil de fazer.
2 ovos
2 copos de açucar cristal ou demerara
2 colheres de sopa de baunilha
2 colheres de sopa de canela
1 copo de óleo
3 copos de farinha de trigo
1 colhere de sopa de fermento royal
1 colher de chá de sal
2 copos de maçãs descascadas e picadas
Misturar os ovos, o açucar, a canela, a baunilha, o óleo. Acrescentar a farinha, o fermento, o sal e as maçãs picadas por último. assar em forno moderado por volta de 45 minutos.
Pode ser servido quente sozinho ou com sorvete de creme ou chantily.
Desfrute!
Crumble de Fruta
Crumble de Frutas é fácil, simples e barato de fazer! Sempre que temos muitas maçãs e que vão estragar se não forem usadas rápido, eu faço um apple crumble e não dura mais que uma refeição. Todo mundo adora! Banana Crumble é também um hit!
Crumble de Fruta
(Adaptado de Na cozinha com Jamie Oliver)
Ingredientes:
Crumble
225 g de farinha simples*
115 g de margarina ou manteiga
90 g de açúcar
1 pitada de sal
Fruta (usei pêssegos, maçãs e pêras)
455g de fruta lavada, preparada e cortada
3 colheres de sopa de açúcar*
Preparação:
Misturar todos os ingredientes do crumble numa misturadora e picar até parecer migalhas finas de pão (pode-se também mexer à mão).
Pôr a fruta numa travessa de ir ao forno e polvilhar com o açúcar. Espalhar a mistura do crumble sobre a fruta preparada.
Agitar um pouco a travessa.
Assar em forno de 200º temperatura durante cerca de meia hora ou até a parte de cima estar dourada.
*Sugestões
- Pode-se substituir metade da farinha por aveia ou substituir alguma farinha por frutas secas picadas.
- Usar açúcar demerara em vez de branco, parece que faz um suco mais tipo caramelo.
- Servir com chantilly gelado ou creme de mascarpone ou de baunilha.
Sugar Free Carrot Cake
CARROT CAKE
Vegan carrot cake is always a hit, and it's easy to make as the carrots provide enough moisture that you don't need to worry about using and egg replacer as a binder. This vegan carrot cake recipe with whole wheat flour uses dates and orange juice for a bit of sweetness so it is sugar-free.
INGREDIENTS:
2 cups whole wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 1/4 cups water
1 1/4 cups dates, chopped
1 cup raisins
1 tsp cinnamon
1 tsp ground ginger
1/2 tsp ground cloves
1/2 tsp ground nutmeg
1/2 cup carrot, grated
1/2 cup chopped walnuts
1/3 cup frozen orange juice concentrate, thawed
PREPARATION:
In a small bowl, mix together the flour, baking powder, baking soda, and salt and set aside.
Combine the water, dates, raisins, cinnamon, ginger, cloves, and nutmeg in a small saucepan. Bring to a boil, reduce heat, and gently simmer for 5 minutes.
Place the shredded carrots and pour the hot water mixture over them, and allow to cool completely.
Add the walnuts and orange juice concentrate to the carrot mixture and mix well.
Add the dry ingredients to the wet ingredients and stir well to combine. Pour the batter into a lightly greased cake pan.
Bake at 375 degrees for 45 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Frost with a sugar-free vegan frosting.