quinta-feira, 3 de fevereiro de 2011

Italian Style Scallop Potatoes Recipe

I got this recipe from an Italian Cooking Blog which I love, and I'm sharing it with you, because it just looks and sounds so deeeelicious! If you are a potato lover like I am, you'll love this! I can't wait to try it out!
Ingredients:
4 to 6 baking potatoes peeled and thinly sliced looking coins
whole milk
all purpose flour
minced garlic
garlic powder
Italian flavored bread crumbs
1 stick butter
extra virgin olive oil
2 cups shredded cheddar
1/2 cup parmesan cheese
parsley flakes
salt, pepper, cayenne pepper

In a large 13x9 baking pan, place one stick of butter in the pan place in a 350 degree oven until melted.
Place sliced potatoes in the pan, sprinkle the whole top lightly with flour over potatoes. Add garlic powder, parsley, sprinkle with salt, pepper, and pinch of cayenne pepper. Sprinkle with cheeses evenly over the potatoes. Pour milk into the pan to just cover potatoes. Bake around 1/2 hour on 350. In the mean time mix the breadcrumbs with 2 tablespoons of extra virgin olive oil, minced garlic. Sprinkle over the top of potatoes, continue baking until fork goes through potatoes around 1 hour.
Let sit for 10 minutes before serving.

From the blog "What's Cookin' Italian Style Cuisine"  http://networkedblogs.com/dOs7v?ref=nf

quarta-feira, 2 de fevereiro de 2011

Souflê de Grão-de-Bico


Encontrei essa receitinha ótima em uma revista e como tinha uma sobra de hummus (pasta de grão-de-bico com gergelim) na geladeira. Foi ótimo, porque aproveitei bem a sobra e fiz um souflê delicioso e saudável.
Aqui vai a receita. A única adaptação que fiz foi acrescentar 2 ovos batidos à massa para dar a consistência de "souflê".

Ingredientes:

2 xícaras de grão-de-bico cozido e escorrido
cheiro verde à gosto
1 cenoura média ralada
1 cebola média ralada
azeitonas (à gosto)
1 colher de azeite para refogar
4 colheres de sopa de azeite para o souflê
2 colheres de sopa de gergelim branco
Opcional: 2 ovos batidos


Modo de preparo: Aqueça o forno (180o.C) Bata o grão-de-bico no liquidificado até formar uma pasta homogênea. (opcional: Acescentar os ovos )Em uma tigela, coloque o grão de bico e misture o azeite, Reserve. Em uma panela, refogue a cenoura, cebola no azeite. Junte o cheiro verde e as azeitonas. Reserve. Num pirex coloque uma camada de grão-de-bico, o refogado e o restante da pasta. Pincele com uma gema batida. Salpique gergelim branco e leve ao forno até dourar.

Opcional: Pode acrescentar ervilhas com a cenoura.
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